قطار‌گرانی‌‌ در‌ایستگاه «نان»

ساخت وبلاگ

قصه پرغصه گرانی‌ها تمامی ندارد و همچنان بر زندگی مردم سایه سنگین خود را پهن کرده و از آغاز قرن جدید، ‌شنیدن افزایش قیمت کالاهای اساسی، ‌مردم را غمگین و بذر ناامیدی در دل جامعه ریشه می‌دواند. گویی امسال سال سخت دیگری در پیش است و‌ قصه گرانی‌ها تمامی ندارد.جدا از اینکه قیمت تقریبا تمام کالاها و خدمات از نیمه فروردین به‌شدت رو به افزایش بوده و رکوردهای جدیدی را ثبت کرده است، فرآیند خاموش اما ملموس حذف ارز4200 تومانی هم آغاز شده و به قطار گرانی‌ها سرعت بخشیده است. تمام این‌ها در حالی‌‌ست که واکنش دولت و وزارتخانه‌های عریض و طویل به این موضوع فعلا سکوت‌ و تماشاست‌! به عنوان نمونه سازمان حمایت اخیرا بهای جدید آرد برای صنف و صنعت را اعلام کرد که حاکی از حدود 4 برابرشدن قیمت‌هاست.

این اقدام باعث می‌شود بهای بسیاری از محصولات آرد پایه مانند ماکارونی که مردم در پی گران‌شدن شدید برنج به‌عنوان محصول جایگزین به مصرف آن روی آورده‌اند هم 4 برابر شود. در این خصوص محمد‌ علی‌پور نماینده مردم ماکو‌، با اشاره به حذف یارانه آرد و افزایش قیمت نان و ماکارونی چندی پیش گفته بود: مجلس در لایحه بودجه 1401 این مجوز را به دولت داد تا یا سیاست، تخصیص ارز ترجیحی را ادامه دهد یا آن را حذف کند با این شرط که قیمت کالاهای اساسی به نسبت شهریور سال 1400 تغییری نداشته باشد.

اکنون نیز مجلس بر این موضع تاکید دارد که قیمت نان به هیچ‌وجه نباید افزایش یابد. وی اظهار کرد: از آرد یارانه‌ای در بخش‌های صنعتی نیز استفاده می‌شود اما با تصمیم دولت دیگر به این حوزه یارانه تعلق نمی‌گیرد. افزایش قیمتی که در حوزه ماکارونی و سایر نان‌های صنعتی رخ داده به همین دلیل است. در خصوص کالاهای اساسی هیچ‌گونه افزایش قیمت قابل قبول نیست. برخی از کالاها که از این یارانه برخوردار بودند و جزو کالاهای اساسی نیز نیستند با افزایش قیمت مواجه شده که ما از دولت انتظار مدیریت آن را داریم.

نماینده مردم ماکو در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: نباید فشار مضاعفی بر زندگی مردم تحمیل شود. علاوه بر نانوایی‌ها از آرد در شیرینی‌پزی‌ها و صنایعی نظیر تولید ماکارونی استفاده می‌شود. اکنون دولت فقط برای نان یارانه پرداخت می‌کند. هدف دولت رساندن یارانه به اقشار ضعیف است اما این ضروری است که نباید با افزایش قیمت‌ها فشار دیگری بر مردم تحمیل شود. انتظار می‌رود دولت در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشد. بنای مجلس حمایت از مردم است. مجلس از اول تاکید کرد که اگر دولت می‌خواهد ارز ترجیحی را برای برخی از کالاها حذف کند باید برنامه حمایتی جایگزینی داشته باشد تا فشاری به مردم وارد نشود.

دولت باید جلوی این افزایش قیمت نامتعارف بایستد. کاربران فضای مجازی که در شمار کسانی هستند که در این مملکت زندگی می‌کنند و با بحران گرانی رو به رو هستند؛ مانند همیشه گلایه‌های‌‌شان را ابراز داشته‌اند. یکی گفته است: هر چیزی را گران کردید گفتید به جای‌اش یارانه می‌دهیم و ندادید قطعا این بار هم به یارانه چیزی اضافه نمی‌کنید. بسیاری از مغازه‌داران در پاسخ به سوال خبرنگار نقدحال مبنی بر این که چرا روغن و ماکارونی ندارید؛ گفتند: به توزیع‌کننده می‌گوییم روغن و ماکارونی می‌گویند نداریم! ما از این که به مشتری می‌گوییم نداریم ناراحت می‌شویم. اما باید به‌دست ما برسد تا بتوانیم در اختیار مردم قرار دهیم. یکی از مغازه‌داران که از وضعیت موجود بسیار ناراضی بود و عقیده داشت: ما عادت کرده‌ایم که هر نوع ناکارآمدی را به گردن دلال و واسطه بیندازیم اما واقعیت این است که مسوولان نمی‌توانند با دلال‌ها مقابله کنند.

نگارنده مهدی حیدرپور ضمن تاکید بر این موضوع که تردیدی نیست که هر اقدام منجر به گرانی، فشار مضاعفی را بر قدرت خرید توده مردم به‌ویژه اقشار ضعیف وارد می‌کند. در چنین شرایطی اگرچه وعده یارانه جبرانی داده شده است اما توجه به این نکته ضروری است تجربه نشان داده هر اقدام اصلاحی در زمینه قیمت‌ها که با جبران آن از طریق پرداخت یارانه مستقیم به مردم همراه باشد، باید حتما با اولویت پرداخت یارانه و سپس افزایش قیمت همراه باشد‌ و مهم‌تر از این موضوع باید توجه داشت که شاید حذف صد درصدی یارانه مواد غذایی نظیر آرد صنعتی که بخشی از مواد غذایی مورد نیاز مردم از جمله ماکارونی را به‌شدت گران کرده است، راهکار بهینه نبود و می‌شد با افزایش قیمت آرد صنعتی در حدی کمتر از افزایش قیمت فعلی هم انگیزه قاچاق را کم کرد و هم شوک شدیدی به مردم وارد نکرد.

#اینستاگرام_سردبیرآزاداندیش

منشا‌اختلاف‌آمریکایی‌ها‌و‌روس‌ها‌در‌دوران‌اوباما...
ما را در سایت منشا‌اختلاف‌آمریکایی‌ها‌و‌روس‌ها‌در‌دوران‌اوباما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : aman13571 بازدید : 139 تاريخ : يکشنبه 22 خرداد 1401 ساعت: 8:21